Een familiebedrijf gebruikt acquisitie-financiering van Fiduciam voor de aankoop van beleggingspanden.

Fiduciam vult het financieringsgat voor vastgoedleningen tussen €5 en €20 miljoen

Uit de Property Lending Barometer 2019, een onderzoek van accountant- en advieskantoor KPMG, blijkt dat Nederlandse financiers steeds minder vastgoedleningen onder de €20 miljoen verstrekken. Momenteel ligt de gemiddelde vastgoedlening rond de €23 miljoen. Twee jaar eerder was dit nog €8 miljoen. Een daling van maar liefst 65%.

Deze daling komt onder andere doordat traditionele banken steeds minder interesse hebben in onroerend goed. Daarnaast hebben alternatieve financiers vooral belangstelling naar óf relatief kleine leningen óf relatief grote leningen. Als gevolg hiervan ontstaat er een aanzienlijk gat voor het financieren van vastgoed tussen de €5 en €20 miljoen.

Banken zijn terughoudender

Traditionele banken kijken bij het financieren van vastgoed steeds kritischer naar het soort lening en de omvang ervan. Grotere leningen zijn voor banken aantrekkelijker, omdat deze meer schaalvoordeel en verdiencapaciteit opleveren.

Bovendien vinden steeds minder banken vastgoedfinanciering van groot strategisch belang. Het onderzoek van KPMG geeft aan dat 60% van de aan het onderzoek deelnemende banken vastgoedfinanciering niet strategisch belangrijk vindt.

Alternatieve financiers

In Nederland treden steeds meer alternatieve financiers toe tot de vastgoedmarkt. Er zijn dus wel alternatieven voor bankfinanciering op de markt aanwezig. Deze financiers zijn echter voornamelijk geïnteresseerd in wat kleinere of juist wat grotere leningen. Hierdoor ontstaat een financieringsgat tussen de €5 en €20 miljoen.

Mogelijkheden Fiduciam

Uit bovenstaande informatie kan geconcludeerd worden dat de kans dat je bij een vastgoedfinancier terecht kan voor een kredietaanvraag tussen de €5 en €20 miljoen steeds kleiner wordt. Fiduciam vult dit gat in de markt. Bij Fiduciam kun je terecht voor korte termijn financieringen, overbruggingsfinancieringen, vanaf €250.000 tot €25.000.000.