Fiduciam heeft een Luxemburgse entiteit die eigenaar is van een Franse wijngaard een financiering verstrekt van 3 miljoen euro, waarbij vijf jurisdicties betrokken waren.

Wie zijn wij?

Wij zijn een jong en gemotiveerd team van bijna 50 professionals. Samen zetten wij een nieuwe standaard in de financieringsmarkt. Wij maken een positief verschil voor onze klanten door hen te voorzien van innovatieve kredietoplossingen.

Internationaal

Ons team is afkomstig uit 15 verschillende landen. Wij geloven dat het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden – en hen een gelijk recht te geven om te debatteren en ideeën in te brengen op alle bedrijfniveaus – een krachtige stimulans is voor creativiteit en innovatie.

Meertalig

Ons team spreekt in totaal 21 talen: Engels, Frans, Duits, Nederlands, Italiaans, Spaans, Catalaans, Hongaars, Pools, Russisch, Oekraïens, Arabisch, Pashto, Urdu, Hindi, Bengaals, Kantonees, Mandarijn, Indonesisch, Hokkien en Maleis. Dit stelt ons in staat om te communiceren met mensen van over de hele wereld.

Gelijkheid en diversiteit

We streven naar gelijkheid en omarmen raciale en culturele diversiteit ten volle. Gelijk betekent voor ons niet identitiek; mensen van diverse achtergronden brengen verschillende perspectieven met zich mee. Wij verwelkomen en omarmen de verschillende perspectieven en opvattingen van onze medewerkers, ongeacht geslacht of ras. Diversiteit en gelijkheid zijn dan ook belangrijke kernwaarden binnen ons bedrijf.

Ondernemend

Als snelgroeiend bedrijf zijn we nooit bang voor een uitdaging. Sinds de oprichting in 2014 zijn we uitgebreid naar verschillende Europese landen. We verbreden graag ons productaanbod en zijn niet bang om nieuwe markten te betreden.

Opleiding

Elk jaar nemen wij studenten en pas afgestudeerden aan, die we vervolgens introduceren aan ons opleidingsprogramma, bestaande uit 27 modules, waaronder cashflowanalyse, vastgoedwaardering, juridische documentatie, risicoanalyse enz.

Ervaren directie

De directeuren van ons bedrijf hebben de afgelopen 20 jaar met succes een aantal toonaangevende financieringsplatforms in Europa opgericht en hebben ruime ervaring in kredietverlening, technologie, vermogensbeheer en risicomanagement. Om meer over hen te weten te komen, kunt u hun LinkedIn-pagina’s raadplegen:

Jong en dynamisch

De gemiddelde leeftijd van onze medewerkers ligt onder de 30 jaar. Dit creëert een stimulerende werkomgeving. Wij zijn niet alleen collega's, maar ook een hecht team buiten werktijden.

Wat onze medewerkers zeggen:

Henrik

Henrik Takkenberg richtte Fiduciam in 2014 mede op en is Senior Manager en directeur.

“Wij zijn een internationaal bedrijf; onze medewerkers spreken maar liefst 21 talen en we zijn vanuit onze Londense vestiging gegroeid door lokale kantoren te openen in Nederland en Duitsland. Deze internationale aanpak onderscheidt ons van vele andere FinTech bedrijven en kredietverleners.”

Marieke

Marieke Eskens begon in 2017 bij Fiduciam als Case Manager en is nu bestuurster verantwoordelijk voor Nederland.

“Doorgaan met het ontwikkelen van een cultuur die verschillende perspectieven en benaderingen stimuleert gaat verder dan cijfermatige doelstellingen. Binnen ons bedrijf ligt de focus dan ook op respect en tolerantie.”

Bardo

Bardo van Hoogen is sinds 2018 als Country Manager werkzaam bij Fiduciam.

“Het is inspirerend om deel uit te maken van een sterk groeiend internationaal team, waar iedereen de hele dag bezig is om onze dienstverlening te optimaliseren. De omvangrijke funding welke Fiduciam bezit is een sterke "asset" om ons bedrijf de komende jaren verder te laten groeien, naar een toonaangevende Europese speler.”

Laura

Laura Aardoom kwam in mei 2022 bij Fiduciam en werkt sindsdien als Underwriter.

“Onze werkwijze is snel en efficiënt. Aangezien iedere financiering andere uitdagingen kent, moeten wij daarnaast flexibel en creatief zijn. Het succesvol combineren van deze aspecten is uitdagend en mijn voornaamste drijfveer.”
 • Case study

  Acquisitie van een beleggingspand in Amsterdam

  Een succesvolle ondernemer en vastgoedbelegger heeft de mogelijkheid om een beleggingspand in het centrum van Amsterdam aan te kopen. Het pand is op de begane grond aan een horecagelegenheid verhuurd en op de bovenliggende verdiepingen bewoond door studenten. Hoewel zijn bestaande bankrelaties interesse tonen om deze aankoop te financieren, loopt de ondernemer tegen een harde afname deadline van één maand aan. Om deze kritische deadline te halen komt Fiduciam in beeld. Binnen de gestelde deadline staat de financiering waardoor de ondernemer het pand gunstig kan afnemen.

 • Case study

  Realiseren van een transformatieproject: commerciële panden naar studentenwoningen

  Korte termijn financieringen zijn lastig te verkrijgen bij Nederlandse banken. Een vastgoedbelegger die investeert in commerciële panden om ze vervolgens te transformeren naar woningen zocht een overbruggingsfinanciering voor de aankoop van een kantoorpand. Het pand wordt getransformeerd naar 24 woningen voor studenten en jonge professionals. Fiduciam heeft de aankoop deels gefinancierd, onder de voorwaarde dat de bestemmingswijziging wordt doorgevoerd. De kredietnemer kreeg vervolgens de mogelijkheid meer financiering op te nemen gedurende de verbouwing om de transformatie te realiseren.

 • Case study

  Financiering voor internationale vastgoed zakenpartners

  Een aantal internationale zakenpartners met ervaring in het duurzaam renoveren van kantoorpanden richt zich nu ook op de Nederlandse markt. Samen met Nederlandse investeerders hebben ze een eerste kantoorpand aangekocht. Ze zijn vervolgens op zoek gegaan naar nieuwe panden om hun portefeuille uit te breiden. Aangezien het voor internationale ondernemers langer kan duren voordat een financiering wordt verkregen bij Nederlandse banken, hebben zij gekozen om de aankoop te financieren met een krediet van Fiduciam. Zo kunnen zij snel reageren op marktontwikkelingen, zonder financieringsvoorbehoud aankopen doen en een track-record opbouwen in Nederland

 • Case Study

  Transformatie in Den Haag

  Een familiebedrijf uit de grafische sector bezit een beleggingspand in een goede wijk van Den Haag. Op de begane grond is het bedrijf gevestigd, terwijl de bovenliggende verdiepingen gedeeltelijk voor opslag dienen dan wel als kleine woonunits verhuurd worden. De onderneming heeft het plan om de bovenverdieping in haar geheel weer een woonbestemming te geven door te transformeren naar 10 grotere appartementen. Om deze ontwikkeling te realiseren is een bouwkrediet van EUR 1.200.000 nodig. De bestaande bancaire relaties van de ondernemer waren niet in staat om de herontwikkeling te financieren waarna Fiduciam in beeld kwam. Op basis van de verwachte uitgaven is een bouwfinanciering met meerdere opname momenten samengesteld om de verschillende bouwfases te kunnen faciliteren.

 • Case study

  TVR Automotive - een baanbrekende transactie met verschillende opname momenten

  Na de overname en de herkapitalisatie van TVR door een groep van succesvolle Britse ondernemers, werd de ontwikkeling van een nieuwe high-performance auto gestart in nauwe samenwerking met Gordon Murray Design. Als onderdeel van de tweede financieringsronde verschaften Fiduciam, de overheid van Wales en een groep investeerders het benodigde kapitaal om een nieuwe productie- en assemblagehal in Zuid-Wales te starten, een project dat neerkomt op £30 miljoen aan investeringen en het creëren va 150 directe banen.

 • Case study

  Werkkapitaal voor investeringen in nieuwe voedsellijn

  Een internationale onderneming in de voedselsector (R&D) had kapitaal nodig om een nieuwe voedsellijn te introduceren. De combinatie van een beleggingsfinanciering van Fiduciam en een krediet van een zakenpartner heeft ervoor gezorgd dat de ondernemer extra kapitaal kon vrijmaken. Hierdoor kon de lancering van het nieuwe product worden voortgezet.

 • Case Study

  De aankoop van een groot zorgcentrum in het zuiden van het land

  In het zuiden van het land financierden wij voor €9 miljoen een zorgcentrum waarbij het doel van de klant is het pand te transformeren naar studentenwoningen. Doordat wij de financiering binnen één maand hebben kunnen verstrekken was de klant in staat het pand binnen de korte tijdslijnen aan te kopen.

  Hoewel privé partijen ook interesse toonden in deze transactie, hebben de kredietnemers er toch voor gekozen om met Fiduciam in zee te gaan. Het feit dat de vastgoedondernemers een track-record zouden opbouwen was uiteindelijk doorslaggevend in deze beslissing.

 • Case Study

  Financiering van een Franse wijngaard

  Begin 2019 financierde Fiduciam een wijngaard in Frankrijk. Niet alleen de wijngaard zelf diende als zekerheid van de financiering, maar ook 77.422 flessen wijn en 2631 hectoliter wijn in vaten. Enkele jaren geleden werd de wijngaard door een vermogend particulier uit de Verenigde Staten gekocht. Een deel van de bestaande schuld van de wijngaard moest geherfinancierd worden. Hiervoor verstrekte Fiduciam een driejarige lening aan een Luxemburgse entiteit die in handen was van de eigenaar van de wijngaard. Deze driejarige lening was zo gestructureerd dat er middels meerdere kredietopnemingen een totale hoofdsom van €3 miljoen opgenomen kon worden waarbij het eerste kredietbedrag €750.000 bedroeg. Niet alleen maakte de zekerheid van deze transactie het een bijzondere lening, ook waren er vijf jurisdicties uit drie verschillende continenten bij de lening betrokken.

+31 (35) 799 4106