30 maart 2022

Fiduciam verstrekt € 22,9 miljoen aan leningen voor studentenhuisvesting

Studentenhuisvesting

Fiduciam heeft in de afgelopen maand twee leningen verstrekt van in totaal € 22,9 miljoen voor twee studentenhuisvestingprojecten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij deze twee projecten kunnen er in totaal 701 nieuwe of onlangs gerenoveerde studentenkamers worden aangeboden in het zuiden van Nederland en in Engeland.

Fiduciam helpt eigenaars en ontwikkelaars van studentenhuisvesting regelmatig bij de verwezenlijking van de beoogde uitstap van hun lening, zoals verkoop aan pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. De looptijd van de leningen bedraagt doorgaans tussen de één en drie jaar.

Bardo van Hoogen, country manager Nederland, zegt: "Fiduciam wil financiering bieden die kleine bedrijven en ondernemers in staat stelt zakelijke kansen te grijpen die met traditionele bankfinanciering niet mogelijk zijn.

In Nederland doen ontwikkelaars van betaalbare woningen en studentenhuizen vaak een beroep op de hulp van Fiduciam wanneer de tijd beperkt is en er sprake is van planningsproblemen of andere complexiteiten. Onze laatste lening voor de ontwikkeling van studentenwoningen hebben we in 10 dagen tijd kunnen verstrekken, nog voordat er een onherroepelijke bouwvergunning was afgegeven."

Marc Morris, acceptant bij Fiduciam, voegt hieraan toe: "Het verstrekken van leningen voor studentenhuisvesting of overige betaalbare huisvesting vereist een goed inzicht in de lokale vraag- en aanboddynamiek en de nationale trends. Het gedetailleerde acceptatieproces van Fiduciam biedt mogelijkheid om individuele activa en bedrijfsplannen op hun merites te beoordelen."

Read it on: