Fiduciam helpt woningbouwers weer op gang

In juli werd Fiduciam door de British Business Bank geaccrediteerd voor CBILS (Coronavirus Business Interruption Loan Scheme). Deze regeling is bedoeld om bedrijven te helpen die door de uitbraak van het coronavirus zijn getroffen. Vooral de bouwsector is bijzonder hard geraakt door het virus. Toen Fiduciam werd geaccrediteerd voor CBILS, werd er dan ook een sterke vraag vanuit deze sector verwacht.

Het duurde niet lang voordat Fiduciam werd benaderd door een woningbouwer. De woningbouwer had een eerste lening afgesloten voor de aankoop van twee aangrenzende panden in een opkomende stad aan de zuidkust van Engeland, met het plan om ze om te bouwen tot een reeks woningen die aantrekkelijk zijn voor zowel beginnende kopers als voor gezinnen. Covid-19 gooide deze plannen echter overhoop, waarna de woningbouwer aanklopte bij Fiduciam om de lening te herfinancieren en om extra liquide middelen te verkrijgen om het project te kunnen voltooien.

Onze ervaringen met CBILS zijn tot nu toe zeer positief. In de komende weken kijkt Fiduciam er naar uit om nog veel meer bedrijven te helpen.